dimarts, 30 de juny del 2009

ESTIRAR


















Estirar la musculatura és fonamental i hauria d´anar sempre lligat a la pràctica del ciclisme.No només ens ajuda a accelerar la recuperació millorant l´oxigenació del muscle,també evita contractures i sobrecàrregues i sobretot,allarga la nostra condició muscular per a poder pràcticar amb la bici durant molts i molts anys.Avui a última hora de la tarda,després d´una potent tempesta que no m´ha permés sortir a rodar però ha deixat l´aire net i fresc, un cop a casa amb la música ben suau m´he disposat a efectuar la meva taula d´estiraments que m´ha deixat com sempre un agradable benestar.No hi ha res com finalitzar la jornada amb aquesta sensació
.... ... ...
Al final com ja us he comentat,la bici s´ha quedat al garatge.

dilluns, 29 de juny del 2009

BANDERILLES

M´haig d´acostumar,mica en mica,al nou paissatge que m´acompanyarà per sempre en una de les carreteres més boniques i tranquiles de la zona on visc,la que va de St Quirze de Safaja a Centelles.
Talment fossin banderilles,les torres de la MAT,es claven sense pietat en el nostre entorn natural com en un brau.Un brau agònic que ja fa massa temps que es desagna.
A última hora de la tarda he decidit sortir a rodar per comprovar si el calvari d´ahir va ser una falsa alarma,i haig de dir que en contra del que creia,que avui les cames semblaven anar soles.Increïble.
... ... ...
Al final 1h 40´per a 47 km i una ascenció a St Martí Centelles "sense cadena".

diumenge, 28 de juny del 2009

MAGNÈTICA

Montserrat.
Atrau a viatgers,místics,muntanyencs i...a ciclistes.I és que no en conec a cap que no hi hagi pujat alguna vegada.És,sens dubte una icona de l´imaginari ciclista,impossible no creuar-te´n algún hi vagis el dia que hi vagis.
Amb la fresca del matí i en direcció cap al Bages a molts quilòmetres ja divisàvem la mantellina de roca del nostre objectiu per grimpar per la banda de Monistrol i tornar per Can Massana i Manresa,sotmesos a un sol justicier.
Acompanyat pel Salva que avui lluïa amb orgull el maillot aconseguit dissabte passat a la Quebrantahuesos de Sabiñanigo i per "l´home de la maça" que m´anava donant copets a l´esquena,avui m´ha tocat patir.
Si no fós pel paissatge i la companyia del Salva,el millor hagués estat quedar-se a casa.
... ... ...
Al final 4h17´per a 116km i una màxima de 76 km/h.

dissabte, 27 de juny del 2009

AMB EL BLAT BEN ALT...

...i el sol ben baix.
Durant la sortida d´aquest vespre per la zona del Bages,he obsevat l´alçada dels camps de cereals que tenia al meu costat i no m´en he pogut estar de fer una foto.
És curiós,a la zona on jo visc ja fa molts dies que les bales de palla decoren els camps,en canvi per aquesta altre banda sembla ben bé que no hi ha cap pressa.
Anar badant se m´ha fet ben fosc i he hagut d´encendre el llumet vermell per acabar d´arribar.
... ... ...
Al final 1h37 per a 46 km amb una temperatura de 19 graus.

divendres, 26 de juny del 2009

QUE CONTENT QUE ESTIC!!!

A mig matí sòna el telèfon:
-Escolteu teniu una acreditació per accedir lliurement al padock del Tour de France,a l´etapa del 9 de juliol que transcorre per Catalunya!!!
Imagineu quina il·lusió,amb la dificultat que hi ha per aconseguir-ne un i aquest ens ha arribat sense ni demanar-lo.Tot això de la mà del fabricant de rodes Mavic,sponsor oficial de la prova i d´un dels seus representants aquí,el Joan ,però sobretot al David,el meu company de feina que de seguida ha dit:-ves-hi tú!.
He anat a veure el Tour en diverses ocasions,als pirineus i fins i tot a principis dels noranta als alps,tant a la banda francesa com l´italiana,però aquesta ocasió la contemplo com a molt especial.
Que content que estic!!!
... ... ...
Davant l´amenaça d´una típica tempesta de juny,aquest vespre he decidit no agafar la bici.

dimecres, 24 de juny del 2009

CALMA TOTAL

Si les carreteres per on circulo habitualment amb la meva bicicleta ja són prou tranquiles imagineu l´endemà de la revetlla de St Joan,únicament impera el silenci.
Silenci trencat tant sols per la cadena giravoltant en els pinyons,el piular dels ocells i la conversa del meu company de ruta Yeti,que avui tampoc s´ha volgut quedar a casa i s´ha estimat més gaudir del matí,del fantàstic entorn en que vivim i de la calma total que ens ha ofert la zona de Sta Eulàlia de Riuprimer i de L´Estany,amb els plàtans ferms al nostre pas.
Espero que anit passéssiu una bona revetlla.
... ... ...
Al final 2h38´per a 70 km a ritme suau i una temperatura d´allò més agradable.

dilluns, 22 de juny del 2009

MITJONS NOUS

Ara que tenim de tot i molt,fa sentir-me molt feliç tenir una sensació com la d´avui,el plaer d´estrenar una cosa,una cosa tant simple com són uns mitjons nous.
Potser pel fet que és l´obsequi que m´ha fet un ciclista de l´entitat del Jaume Morales un dels millors corredors Màster d´Espanya integrat en l´equip Penaca-Lucta,potser per què són de turmell alt tant de moda actualment entre els ciclistes d´èlit o potser pel còmode i fresc teixit de la seva confecció.
De vegades les coses sencilles encara ens fan sentir i·lusionats.
... ... ...
Al final 2h41´per a 70 km a ritme molt suau,recuperant de la cursa d´ahir.

RÀPID,RÀPID

No coneixia el coll d´Envalira i encara que que no m´ha semblat especialment bonic,haig de dir que els revolts de ferradura de l´últim tram amb grans vistes valien la pena.
Avui a quarts de sis del matí,tota la grupeta del poble,l´Adrià,Dome,Paulino,Manel,Miquel,Yeti i el Ferran que ens ha acompanyat fent tasques de xòfer,amb cara de son però il·lusionats hem fet via cap a Puigcerdà per participar a la RUTA CICLISTA DE LES TRES NACIONS que ja us vaig explicar en un post anterior.
Tot ha anat de maravella,gran organització,temps ideal tot i el xic de fred al coronar a 2500m,cap accident a esmentar i tots contents,satisfets,sans i estalvis.
... ... ...
Per part meva he tornat a gaudir d´una de les sensacion que més m´agraden,la de rodar ràpid,ràpid.
Ja desde el principi m´he mantingut amb el grup capdavanter a velocitat de vertígen fins a l´inici de l´Envalira que no he escalat pas massa bé,a roda dels més forts mirant de salvar els mobles tot i que la selecció ja era feta.
A continuació l´asalt a Puymorens a bloc,un collet realment fàcil i a partir d´aquí...a volar fins a meta.
... ... ...
Al final 4h36´per a 141 km a una mitjana de 30.2 km/h i un altre diploma amb medalla d´or cap a casa.

divendres, 19 de juny del 2009

ÚLTIMS QUILÒMETRES

Tenint tant a prop la cursa a Puigcerdà el proper diumenge,avui he fet els últims quilòmetres en una de les clàsssiques sortides del migdia,acompanyat pel David amb la seva flamant Trek Madone 5.2 nova i el noi de la ferreteria de qui ja us en vaig parlar fa dies.Es diu Iván i pel que he anat veient és súper combatiu.Tots dos a la foto.
No cal dir que el quart membre de la grupeta ha estat una calor asfixiant,que ha descarregat a última hora de la tarda una inmensa tempesta a Moià,com feia molt de temps que no veia.
... ... ...
Al final 1h40´per a 49 km i una cadència de 89 pedelades per minut de mitjana.

dijous, 18 de juny del 2009

EL CASC

Avui us voldria parlar del gadget més necessari per a un ciclista a banda de la bici.El casc.
I ho vull fer precisament per què l ´he oblidat a casa i durant tota la ruta d´avui,a última hora de la tarda,hi he estat pensant.
He tingut la sensació d´anar despullat,sentint-me vulnerable en tot moment,i és que feia anys que no pedalava sense tenir el casc ben ajustat al cap.
He vist molts cascs aixafats per caigudes que han salvat a la persona que el portava,i em sorpren moltíssim quant coincideixo amb ciclistes que no l´usen per norma.
Tant sols quant m´acostava a casa he deixat de pensar-hi,al contemplar el meu poble sotmés al crepuscle.Semblava ben bé "como recién salido de un naufragio de sangre",com va escriure Federico García Lorca a "La aurora de Nueva York".
... ... ...
Al final 1h34´per a 43,5 km...ja s´acosta la prova del diumenge a Puigcerdà.

dimarts, 16 de juny del 2009

DE FOSC

Avui no pensava sortir en bici,però al final m´he decidit a fer-ho,al observar a la tarda com baixava la temperatura tot i saber que arribaria a casa de fosc.
Després d´una sortida dura com la d´ahir,va molt bé rodar a ritme suau per regenerar i absorbir l´entrenament,el famós descans actiu.
I no m´en arrepenteixo gens ni mica.
Qui es pot resistir a les caricies de l´aire fresc,sota la tenue llum de les vesprades del mes de juny?
... ... ...
Al final 1h40´per a 47 km i una temperatura de 20 graus,quant guardava la bicicleta al garatge.

dilluns, 15 de juny del 2009

COM A MI M´AGRADA


La meva bici i jo,sols,envoltats per l´espai inmens.Com a mi m´agrada.
La ruta d´avui és preciosa i en dilluns,imagineu...sense cotxes,sense soroll...vaja perfecte.
He arrencat de bon matí de Ripoll per encarar després de passar per Campdevànol i Gombren el Coll de Merolla,molt suau,ideal per escalfar i poder afrontar sense excuses el colós del dia,el Coll de la Creueta que enfila un cop superat La Pobla de Lillet.No sabeu com he disfrutat escalant aquest port de 20 km que passa per les fonts del Llobregat i Castellar de n´Hug.
Coronant a la Molina,el ràpid descens cap a Ribes de Freser per la collada de Toses no deixa ni aclucar els ulls.
Un cop a Ribes,els 12 km plans fins a Ripoll,rodant a bloc sense baixar dels 40 km/h...d´infart.
... ... ...
Al final 3h46´per a 103 km,1612m d´alçada positiva i una poma a trossos durant el camí.

dissabte, 13 de juny del 2009

SENYALS


A ritme de pedal hi ha temps per fixar-se en l´entorn,en el paissatge o per exemple en senyals divertides,com aquestes que us mostro en les fotografies.
Totes dues es troben al collet de Lligaboses,prop de Monistrol de Calders i si la primera ens avisa que hi ha ciclistes en els tres kilòmetres seguents,és a dir,que van i tornen en aquest petit espai i no en la resta de la carretera plena de revolts de ferradura amb poca visibilitat,la segona ens mostra gràficament l´aspecte d´un porc senglar,per si un cas circula algun conductor despistat que no n´ha vist mai cap.
... ... ...
Al final 1h 41´per a 47 km,després de plegar de la feina i amb la fosca al clatell.

divendres, 12 de juny del 2009

ATENT


Malgrat la tranquilitat de les carreteres on pedalo els migdies entre setmana,acostumo a mantenir la concentració tant com puc tot i que durant moltes estones em trobo submergit en els meus propis pensaments i les meves històries.
Per això mai vaig escoltant música amb l´Mp3,com ara sembla tan de moda entre els ciclistes més joves.Ni tan sols quant vaig acompanyat m´agrada gaire la xerrera, habitual en les grupetes de diumenge,sobretot quan surten d´esmorzar.
Quant vaig en bici m´agrada estar pel que faig i gaudir-ne al 100%,així també milloro la seguretat.
... ... ...
Al final 1h 22´per a 42 km amb l´evidència del calurós estiu picant l´ullet.

dijous, 11 de juny del 2009

CERVELL


Com dijous passat,avui us voldria mostrar un gadget que porto fa uns mesos i n´estic plenament satisfet:el Sigma Rox 9.0 un petit ordinador d´abord que posa ben bé de manifest l´avenç de la tecnología en el món ciclista.
El Sigma no només t´informa de les dades de la bicicleta (km,temps,mitjanes etc...) ,llegeix el ritme cardiac,la cadència de pedalada i tota l´altimètira de la ruta realitzada a més de l´alçada i percentatges de pendent.Totes les senyals s´envien sense fils i codificades.
Un cop a casa,a través d´una estació USB,pots volcar les dades a l´ordinador,guardar en carpetes els totals i parcials,analitzar la progressió i la ruta,comparar-les amb altres dies i fins i tot reproduir el perfil amb gràfiques,gràcies a un sencill software.
El seu preu...190€,déu ni doret.
... ... ...
Al final 49 km a 130 pulsacions per minut de mitjana.

dimecres, 10 de juny del 2009

EN RUTA

Avui al migdia altre vegada en ruta,amb un temps assolellat i sempre acompanyats d´un fort vent.
I ho dic en plural,ja que a l´Ivan de la ferreteia sembla que li va agradar la sortida de l´altre dia i avui s´ha presentat a la botiga per repetir,fantàstic.
Passant per Tona i Centelles la única dificultat de la ruta d´avui és el collet se St Martí de Centelles,un petit port sense cap pendent exagerada,molt bonic i sense gairebé trànsit,per tant el podria qualificar de perfecte.
... ... ...
Al final 50,5 km en 1h45´i 900 kcal consumides.

dimarts, 9 de juny del 2009

ESMORZAR
















Avui us volia mostrar un dels hàbits que he adquirit gràcies a la pràctica del ciclisme.Anys enrere,quant el meu interés envers la bici era únicament esportiu ja vaig començar a cuidar l´alimentació a llegir molt sobre el tema i seguir unes pautes,bàsicament per a millorar el rendiment físic.
Actualment,menjar bé a passat a ser una rutina i potser l´exponent més clar i que sorpren molt a la gent quant ho veu és l´esmorzar,a primera hora del matí.
Cada dia,tot just llevar-me,preparo un copiós àpat basat en fruita del temps (3 peces),suc de taronja,torrades amb alguna proteina,làctics (iogurt o llet) i un bon café amb galetes, tot això amenitzat sempre per les noticies de primera hora de la ràdio,i la llum que entra per la finestra de la cuina de casa.
Bon profit.
... ... ...
Al final he decidit descansar de bici.

dilluns, 8 de juny del 2009

OBJECTIU


Doncs ja tinc un altre repte ciclista per aquesta temporada,la 30ª Marxa ciclista Ruta de les Tres Nacions,el proper dia 21.
La ruta pirenenca és molt bonica,amb sortida a Puigcerdà i el recorregut passa com diu el seu nom per tres nacions;Catalunya,Andorra i França.
L´única dificultat de la cursa és l´ascenció al Port d´Envalira de 2407m d´alçada,el port asfaltat més alt dels pirineus,per afrontar tot seguit el Col de Pymorens de 1915m.
A més,aquest cop hi anirem tota una colla de ciclistes del poble,segur que serà divertit.
... ... ...
Al final 2h 32´per a 70 km a ritme suau i una mitjana de 130 pulsacions per minut.

diumenge, 7 de juny del 2009

IDEAL



Crec que un dia de ciclisme ideal és aquell en que el temps,l´entorn,el recorregut i la bona companyia fan que ni te n´adonis de l´esforç de donar pedals,ni tant sols afrontant un port d´entitat com n´és el Coll d´Estenalles.
Amb el Jose(a sobre) i el Dome(a sota),hem arrencat de bon matí amb la fresca,per baixar cap el Bages i travessar cap al Vallés Occidental pel parc natural de St Llorenç,que ofereix al ciclista una bonica ascensió i un ràpid descens,però sobretot una excel·lent visió imponent de La Mola.
... ... ...
Al final 3h54´per 100 km i desnivell positiu de 1729m.

dissabte, 6 de juny del 2009

PASTURAR

















I és que quant la cabreta té gana l´has de treure a pasturar.
Avui dissabte tot i que bufava un aire que déu n´hi do,al migdia hem sortit per unes de les zones que més m´agraden,Osona,amb un bon ritme ajudat pel vent a l´anada.I a la tornada,com ja sabeu els que practiqueu ciclisme patint més del compte per culpa de l´esmentat Déu Eolo.
... ... ...
Al final 1h30´per 43 km i una alçada positiva de 680m.

divendres, 5 de juny del 2009

POR DE PLUJA

















I ha plogut.Tot el matí aguantant i al final... al migdia s´hi ha posat.
Aquest temps però,amb la temperetura força alta,ja no és tant desagradable i si no ho fa amb molta intensitat fins i tot és prou divertit.
Això sí,extremant les precaucions;amb els pneumàtics tant estrets i llisos es fàcil patinar,tot i que els Shwalbe que porto ara muntats tenen un gran comportament en moll.
Avui com a novetat m´ha acompanyat un noi que treballa a la ferreteria i que te ganes de venir alguns migdies.Per mi encantat,prefereixo anar acompanyat,és molt més divertit.
Hem rodat a ritme suau per Castellteçol,direcció Monistrol per tornar a Moià com ànecs.
... ... ...
Al final 1h43´ per 48 km i una alçada acumulada de 782m.

dijous, 4 de juny del 2009

PETIT
















De vegades ens gastem desenes,centenars o fins i tot milers d´euros en les nostres bicicletes.Tant per comprar-la com per millorar-la i fer-la més ràpida,lleugera o simplement més bonica.
En aquest post us vull mostrar un llumet molt petit,lleuger (5 gr) i eficaç,però sobretot molt econòmic,que millora no tant sols la nostra màquina si no la nostra sguretat.
Amb la goma que porta,s´instal.la fàcilment a la tija del seient,a la vaina o a sota el seient mateix.
El Led lluminós funciona amb dues piles botó,consumeix poquíssim,es pot possar intermitent o fix i us asseguro que es veu d´una hora lluny.
Quant engeguem de matinada,la sortida s´allarga més del compte i tornem de fosc o quant passem un túnel aquest petit gadget és un gran aliat.
I tot això per només tres euros,us el recomano.
... ... ...
Avui...impossible sortir en bici.

dimecres, 3 de juny del 2009

CALENT PERÒ CONTENT



























Bufff....als migdies ja comença a fer molta calor,tal i com m´indicava el termòmetre del ciclo-computador.
Hauré de començar a pensar en un canvi d´estratègia per als meus entrenaments,tot i que aquest és el millor moment del dia per contemplar l´espectacle dels núvols de cotó fluix.
Avui a un ritme molt suau,sense passar de les 150 ppm,m´he acostat a fer la Pullosa,possant accent en portar una cadència alta.
... ... ...
Al final 1h 21´per a 40 km i 132 pulsacions de mitjana.

dimarts, 2 de juny del 2009

LA MILLOR HORA
































Avui he decidit tornar a casa en bici al plegar de la feina.Pel meu gust,aquesta és la milllor hora per sortir a rodar.
Tot i la tenue llum,alguns colors semblen revifar.El verd dels arbres i els àrids de roques i camins, ens ofereixen una altra cara.
Amb un ritme alegre he enfilat cap a Calders per agafar de seguida la tranquila carretera que porta a Granera tot i que cal pagar el peatge dels seus murs d´asfalt amb rampes del 13%.
A Granera tot i els pocs habitants,sempre hi ha qui et vigila la bicicleta,mentre agafes aigua a la font.
... ... ...
Al final 1h28´ per 41 km i 683m de desnivell positiu.

dilluns, 1 de juny del 2009

SENSACIONS








































Que xulo sortir a rodar acompanyat del sol radiant,esplèndid i al mateix temps de la frescor que despren la terra,encara humida de la tempesta del dia abans.
A l´alçada de Collsuspina,a la cuneta,les restes de la pedregada del diumenge,resistia amb penes i treballs l´abraçada de l´inexorable matí.Avui com tots el dilluns no treballo,i he decidit baixar cap a Vic,escalar la Trona i tornar per les solitàries i tranquiles carreteres del Lluçanès que tant m´agraden.
... ... ...
Al final 4h58´per 128,5 km i una alçada acumulada de 2081m.