divendres, 18 de desembre del 2009

PER NADAL,UN BON REGAL


Durant la quarta etapa del Tour de França, Tobias Gros, el favorit i imbatible guanyador de les quatre últimes edicions d'aquesta carrera, mor assassinat mentre descansa a l'hotel després d'una etapa esgotadora. La commoció és enorme i aviat corren rumors.
Un dels primers sospitosos és Santi Mieses, corredor de l'equip rival,que va parlar amb Gros poc abans que aquest fos assassinat. Per desmentir els rumors, Luis Carrión, el director de l'equip de Mieses, contracta al detectiu Ricardo Cupido,espectador d'una de les etapes reines: l'ascens al Tourmalet.
En la seva investigació, Cupido s'endinsa en el món dels ciclistes i coneix de primera mà els intringulis entre equips, el paper que juga cada corredor a les etapes, les disputes i enemistats entre ciclistes i els esmunyedissos equips mèdics que proporcionen el dopatge en dosis exactes,però també el protagonisme invisible, però no menys crucial, dels gregaris.
A més Contrarreloj és un homenatge fascinat als que lliuren els seus dies i el seu sacrifici a un esport duríssim i admirable.
Un bon regal per nadal,feliç lectura.

Eugenio Fuentes,
Contrarreloj
Editorial Tusquets(Barcelona,2009)
··· ··· ···
Al final 1h35' per a 44km,continua el fred salvatge.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

ai! doncs mira tu! m'has donat una idea :) gràcies :)

Boni ha dit...

De res Clidice,és un llibre entrtingut i la trama del tot original.Ja em diràs.

Salut