dilluns, 16 de maig del 2011

LA BICICLETA ENTRA EN CAMPANYA














És curiós i prou indicatiu veure com la bicicleta ha entrat en campanya electoral per primera vegada de forma prou destacable.Sobretot en els municipis que ofereixen servei de lloguer i en aquells on s'ha incrementat aquesta pràctica.
Uns defensen les empreses gestores mentre els altres les critíquen.Hi ha qui es centra en la complicada convivència entre màquines i peatons,de la manca de regulació,del dèficit de carrils bici.Tothom opina.Ara tots tenen en compte a la bici.
Evidentment quant els polítics en parlen en campanya ho fan per què saben que això dona vots,ningú vol ser l'últim en posicionar-se encara que la bicicleta els importi un pito.La conclusió que en trec jo és que a qui interessa de debò és al ciutadà,per tant ja tenim molt de guanyat;en primer lloc fa que qui mana s'hi detengui un instant però sobretot indíca el canvi cultural i mental de la gent,un canvi lent però que segons el meu punt de vista no te marxa enrrera.
··· ··· ···
Al final 2h23' per a 70 km,us asseguro que en cap moment he pensat en la campanya electoral.

2 comentaris:

oriol ha dit...

Hi ha molt a parlar sobre aquest tema. Dius que el canvi no te marxe enrera, potser si...però tal com funciona ara més valdria frenar i començar de nou. A Barcelona es un caos. Ahir mateix vaig topar amb un ciclista que circulava a tot drap pel carril bici però en sentit contrari. La gent roda per les aceres girant a les cantonades com si baixessin el Tourmalet. Les parades de molts busos urbans estan situades al bell mig d'un carril bici amb el perill que això suposa pel peató que baixa tranquilament sense adonar-se que el pot embestir un usuari del bicing. Ah!i naturalment no els increpis perque com a estandarts de l'ecologisme i la sostenibilitat et poden agredir fisicament, tal com moltes vegades ha passat segons m'han explicat pares de familia i honrats ancians.
No vull enrotllar-me més...però com diuen al meu poble ...n'hi ha un fart i gros!!!!!

Boni ha dit...

ORIOL,entenc molt bé la problemàtica que genera el bicing i l'ús de la bici a Bcn.La gent no està acostumada a circular a pedals,per tant no en sap i com tot se'n ha d'apendre,però la resta també n'ha d'apendre.
Recordo la primera vegada que vaig anar a Amsterdam (19 anyets)tenia l'impressió que m'atropellaven en cada moment,per tant vaig haver d'apendre per ón podia anar i per ón no.
No cal dir que de mal educats n'hi ha a tot arreu,que increpen a la gent,amb moto cotxe i bici són el mateix perfil.
El tema dels eco-sostenibles o l'últim crit (no sé si pitjor) dels "bicipijos" millor deixar-ho per un altre dia.


salut