dijous, 23 de juliol del 2009

HISTÒRIES DEL TOUR (II)

BARTALI-COPPI
A l´Itàlia de la guerra freda dividida entre l´esglesia i el comunisme,els duels i la rivalitat d´aquests dos ciclistes van fer enbogir als "tiffosi",que s´agenollaven al seu pas.
Fauto Coppi,fill de camperols i castigat als deu anys a escriure cent vegades "haig d´anar al cole i no pujar en bici" introdueix la dietètica en el ciclisme i segueix un règim dràstic a base de fetge.Guanya dos Tours,sis Giros i tres mundials.
Gino Bartali,com molts ciclistes de l´época també procedeix del món rural.Al 1936 després de la mort del seu germà ciclista en una caiguda s´endinsa al misticisme,però mai diu que no a un got de vi,a un tall de pernil ni a un cigarret que encen un amb l´altre.Guanya dos Tours i tres Giros.
Tot i que no es dirigien la paraula van deixar una de les fotos més boniques de la història del Tour.
A l´Aubisque Coppi atrapa al seu rival i després de veure li passa el bidó a Bartali i li diu:
-Beu Gino,que encara queda aigua.
... ... ...
Al final 1h24´ per a 44 km,avui apretant una miqueta per no arribar de nit.

4 comentaris:

Minnie ha dit...

M'agraden aquestes històries .Ara que s'ha acabat el Tour no en tindrem més?

Són xules, podrien continuar com un complement més del bloc,no?

Anònim ha dit...

Sí, sí....molt bonics els contes de la vora del foc!

Però..he tingut una ídea!I sí en algun dels teus posts fessis referència al ciclisme femení? i clar, si fos acompanyat d'alguna foto d'una "xati" en bicicleta,millor que millor, ja m'entens!

(el teu amic ha tornat de vacances!)

Boni ha dit...

Minnie,gràcies,ja ho pensava de continuar publicant anècdotes i històries del Tour,sobretot les de "en blanc i negre" que són les que més m´agraden.

Àmic anònim,ja has tornat de vacances?Jo pensava que més aviat no tenies feina,veig que m´equivocava.No tinc cap inconvenient en fer refència al ciclisme femení,alcontrari.
Ara,fotos de xatis en bici i en boles,suposo?
Per aquí la xarxa no tindràs massa dificultat en trovar-ne,però aquí al meu blog,de moment no.

Salut!!!

Anònim ha dit...

Un moment,un moment...!Jo no he dit res de ningú en boles.Em referia de noies practicant el noble esport del ciclisme amb els seu corresponent equipament.

I en quant a feina he dit que he tornat de vacances, no que estigui treballant!Això ja ho faré quan passi aquesta xafogor tan terrible!

Salut i bon humor!