dimecres, 18 de novembre del 2009

LUBRICADA VA MÉS FINA








La setmana passada us vaig mostrar com netejar la nostra companya de fatigues.
Doncs bé,un cop neta és el moment de fer el manteniment bàsic per tenir-la sempre a punt,treure'n tot el rendiment i rodar amb seguretat.

El manteniment bàsic l'he dividit en quatre grups:

-1 GENERAL.En primer lloc ens fixarem que tots els elements de la bici estan ben fixats i en bon estat,que els cables no estan desfilats ni les fundes partides.Repasarem les tanques de les rodes.
-2 TRANSMISSIÓ.Formada per plats,pinyons,canvis i cadena és la zona que s'ha de greixar amb detall per a un funcionament òptim.Pels desviadors podem utilitzar un lubricant fi,per exemple de silicona que penetra molt bé a tots els passadors.
Si retirem l'exés d'oli amb un drap de cotó evitarem que s'hi enganxi la pols.
Per a la cadena hi ha molts productes,jo utilitzo lubricant de cera en setrill i no aerosol,una sola gota a cada malla n'hi ha suficient,això fa que s'embruti menys i a més estalviem!!!
-3 FRENS.És important mirar que les pastilles estiguin ben fixades i posicionades a la pista de frenada de la llanda.Si la goma dels patins s'ha endurit per l'ús podem utilizar un paper de vidre o llima per fregar-les una mica.També podem lubricar els punts de gir dels ponts i manetes,retirant sempre el líqud sobrant amb un drap.
-4 RODES.Per a un màxim rendiment i un rodar eficaç,hem de portar les rodes inflades a la pressió que recomana el fabricant,aquesta dada és a la banda lateral del pneumàtics i tubulars,fixeu-vos-hi.
Un cop tenim les rodes a la pressió correcte aprofitarem per inspeccionar l'estat de les cobertes.Si aquestes presenten talls o estan massa gastades,alerta,cal canviar-les,hi va la nostra seguretat.
No oblideu mai de repasar que les tanques ràpides estan ben apretades.

Bé,sembla molta feina però...quina diferència quant pedalem amb la bici ben cuidada!!!
··· ··· ···
Al final 1h40' per a 48km i continua el bon temps!!!

2 comentaris:

Minnie ha dit...

Títol provocador "donde los haya",oi?;p

Boni ha dit...

jajaja Minnie,però només el títol eh!!!...per donar una mica de amosión.