dimecres, 30 de desembre del 2009

UN MAGNÍFIC REGAL


...mmm...encara fa olor de nou i te 29 anyets!!!
Un rar i descatalogat exemplar d'aquells que només es troben en una llibreria de vell,que despren màgia només tenint-lo entre les mans i que amaga moltes sorpreses.
Història de la Bicicleta (Ed.Blume,1981),és l'obra dels polacs Gerd Volke i Felix R.Paturi i l'alemany J.B Rauck.Editat per primer cop al 79,destaca per ser un treball únic,amè,molt ben documentat i carregat d'illustracions del camí que ha seguit la bicicleta desde els seus origens fins com l'entem a l'actualitat.
Velocípeds,velocífers,bicicles i bicicletes s'amaguen a l'interior de les 238 pàgines d'aquest volum de coberta de tela,que sembla acabat de sortir de l'impremta.
Fou traduït al català per l'esforç de Simeó Rabassa i Singla gran industrial,constructor i sobretot amant de les dues rodes.
M'ha conmogut la nota que acompanya l'exemplar,on el Sr Simeó explica,en motiu del seu vuitanté aniversari l'amor i l'il.lusió que sempre ha sentit envers aquesta pràctica,donant-li segons el meu punt de vista més valor.
També hi ha una altre nota d'un matrimoni felicitant el nadal a una altre persona tot obsequiant el llibre,per tant jo diria que en sóc el tercer propietari.
Un magnífic regal,estic content.
··· ··· ···
Al final 1h53' per a 54 km a uns increíbles 16 graus.Tot i sortir només amb armilla he notat córrer les gotes de suor per la meva esquena!!!

dilluns, 28 de desembre del 2009

QUI DIU QUE EL FUTBOL ÉS ABURRIT?

Per una vegada a la vida...m'agrada el futbol,ara,estan ben folls aquests alemanys!!!


··· ··· ···
Al final 2h02' per a 57 km i 1150 kcal de turrons,neules i cava cremades!!!

diumenge, 27 de desembre del 2009

CREUANT EL TER


No sé encara perquè m'he aturat al pont de Roda per fer una foto,però mentre observava el Ter i de cop i volta,m´he adonat del que pot marcar un riu a la gent que viu i treballa a prop seu.
De la mateixa manera que em costa imaginar viure en un entorn sense muntanyes,estic segur que per a molts la vida lluny del brogit de l'aigua és un impossible.
De vegades,el ritme humanitzat de la bicicleta ens deixa sentir els secrets de l'entorn mentre fluïm per les carreteres,com flueix el riu desvetllant els misteris de la terra.
··· ·· ···
Al final 2h15' per a 62 km,en un matí d'ambient hivernal i gris.

dissabte, 26 de desembre del 2009

TIÓ,NADAL I ...BICI!!!


Amb el fantàstic dia que feia ahir era impossible quedar-se a casa.Per tant,tot i el mal cos que trenia a causa d'haver anat a dormir tard vaig decidir sortir a rodar.
A més,l'idea va ser tot un encert,en primer lloc per agafar gana pel fabulós dinar de Nadal que vam poder gaudir en familia i en segon lloc per estrenar el nou gadget ciclista,estil "La matanza de Texas",obsequi del tió la nit anterior.
Tant el gorro com la màscara de Windstopper de la casa Sportful seran un gran aliat per als entrenaments d'aquest hivern,tenint en compte que el principal objectiu del 2010 és la primera setmana d'abril i no em puc adormir.
··· ··· ···
Al final 3h20' per a 92 km,en un matí assolellat,de carreteres desèrtiques,amb la sensació d'anar al revés del món...com sempre.

dimecres, 23 de desembre del 2009

BONIBIKE US DESITJA...


··· ··· ···
Al final 1h01' de tècnica al corró,que per cert li he hagut de treure la pols de tants anys que no utilitzava.I és que ja fa dies que plou i el "coco" demana exercitar les cames.

dilluns, 21 de desembre del 2009

ELS SOMNIS DE "LA NENA"(IV)

Aquest matí tot era ben blanc.
Ara plou,fa fred i el dia ha estat gris,molt gris.
Temps per somiar?...el 2010 ja s'acosta i De ronde també.
Pugeu el volum i relaxeu-vos,és un instant que val la pena.


BREU SORTIDA GÈLIDA




Com podeu veure a la foto de dalt,el riu Fornés en estat sòlid indicava que la nit anterior havia rebut l'abraçada d'un fred intens.
Al migdia,veient el sol que entrava per la finestra he decidit sortir a rodar una estona i continuar amb la meva preparació hivernal,encara que actualment i no sé si és degut al sobtat canvi de temps o què,noto un afebliment físic i una manca de forma que em te capficat.
La sortida ha estat breu,amb molt de fred i sense trobar-me a cap ciclista en tota la ruta,tret d'un noi amb la seva btt,i de uns xafarders cavalls que després de trotar al meu costat una estona no han dubtat en apropar-se quan m'he aturat per fotografiar-los.
La veritat eren preciosos.
··· ··· ···
Al final 1h54' per a 51 km a una mitjana de 3 graus de temperatura.

divendres, 18 de desembre del 2009

PER NADAL,UN BON REGAL


Durant la quarta etapa del Tour de França, Tobias Gros, el favorit i imbatible guanyador de les quatre últimes edicions d'aquesta carrera, mor assassinat mentre descansa a l'hotel després d'una etapa esgotadora. La commoció és enorme i aviat corren rumors.
Un dels primers sospitosos és Santi Mieses, corredor de l'equip rival,que va parlar amb Gros poc abans que aquest fos assassinat. Per desmentir els rumors, Luis Carrión, el director de l'equip de Mieses, contracta al detectiu Ricardo Cupido,espectador d'una de les etapes reines: l'ascens al Tourmalet.
En la seva investigació, Cupido s'endinsa en el món dels ciclistes i coneix de primera mà els intringulis entre equips, el paper que juga cada corredor a les etapes, les disputes i enemistats entre ciclistes i els esmunyedissos equips mèdics que proporcionen el dopatge en dosis exactes,però també el protagonisme invisible, però no menys crucial, dels gregaris.
A més Contrarreloj és un homenatge fascinat als que lliuren els seus dies i el seu sacrifici a un esport duríssim i admirable.
Un bon regal per nadal,feliç lectura.

Eugenio Fuentes,
Contrarreloj
Editorial Tusquets(Barcelona,2009)
··· ··· ···
Al final 1h35' per a 44km,continua el fred salvatge.

dimecres, 16 de desembre del 2009

QUBRANTAHUESOS 2010:ESTIC A DINS!!!



Ahir es va fer el sorteig a l'ajuntament de Sabiñanigo:més de 15000 pre-inscrits i només 7500 places.Una bogeria,tot per a la XX edició de laQuebrantahuesos 2010 la marxa internacional amb més poularitat de la península.A disputar el dia 19 de juny aquesta prova forma part de la Uci Golden Bike un dels circuits amb més solera mundial i no pot faltar al passaport de qualsevol ciclista.
Una cursa dura,d'alta muntanya i amb quatre ports (Somport,Portalet,Marie Blanque i Hoz de Jaca),205 km i 3500 de desnivell positiu.
De fet ja hi vaig participar fa un parell d'anys,però en aquell cas veient els braus desde la barrera.Hi vaig treballar de mecànic amb la gent d'Orbea,que cada any ofereix l'assistència tècnica a tots els participants,tant el dia anterior com en cursa.
Continuaré explican-vos més cosetes de la Quebrantahuesos ja que hi ha moltes històries al seu entorn. De moment us deixo un parell de fotos d'aquella edició en la que hi vaig fer tasques mecàniques.
Ara ja només falta lligar el que ha de ser el gran objectiu del 2010...atents!!!
··· ··· ···
Al final 1h41' per a 48 km,mare de déu qui fred més salvatge!!!

dimarts, 15 de desembre del 2009

TENIA PREVIST...



...una sortida de tres hores,però amb el temps ventós i fred d'avui no ha quedat cap més opció que girar cap a casa,tot just al cumplir la primera.
Al montseny,objectiu del dia, semblava que hi descarregava una nevada (a la foto de dalt) i mullar-se a aquest temps no és el més recomanable.Amb el vent tant fred l'únic que pots agafar és una pulmonia.
Espero que això no duri gaire;en una baixada on normalment agafo sense cap esforç els 50 km/h avui no aconseguia passar de 20 pedalant a tot drap.
Caldrà esperar.
··· ··· ···
Al final 2h04' per a 54 km.

dilluns, 14 de desembre del 2009

SUPERAR LA MANDRA


Primer cal llevar-se.És diumenge al matí i l'escalfor del nòrdic fa difícil decidir-se a fer-ho.Un cop les persianes pujades i a la cuina preparo l'esmorzar acompanyat per les notícies de la ràdio.Els meteoròlegs anuncien un canvi de temps,sembla que arriba l'hivern i ho diuen com si algún any s'hagués descuidat de venir.
Deixo passar l'estona i ja són quarts d'onze però el termòmetre no arriba als tres graus.
Ara és un temps difícil per als ciclistes de carretera,cal superar la mandra i arrencar és el més complicat.
Me'n adono que al igual que els homes del temps sembla que trobi extranya una situació que es repeteix any rere any,vaja que el món no s'acaba,només fa fred.
··· ··· ···
Al final 2h31' per a 70km.

divendres, 11 de desembre del 2009

LA NOVA BICI D'ARMSTRONG


Aquesta és la nova bici que utilitzarà en Lance Armstrong i l'equip nord-americà Radio Shack durant la propera temporada.
A mi personalment la decoració escollida no m'agrada gens en consonància amb el caràcter del corredor texà,que cada cop sembla més prepotent i obsesionat.
Ara cal esperar veure la màquina de l'Alberto Contador que deixa Trek per passar a la competència més directe,encetant un duel industrial que promet ser del tot interessant.
··· ··· ···
Després de uns quants dies sense agafar a "La Nena",he tornat a les sortides dels migdies,per iniciar un segon cicle de preparació.
Al final 1h47' per a 42 km.

dimecres, 2 de desembre del 2009

ELS SOMNIS DE "LA NENA"(III)



RODANT AMB EL FUTUR
Acompanyat pel Xavi Arenes,ciclista,triatleta amb set Ironman a les espatlles i seguidor d'aquest blog (a la foto),la sortida d'aquest migdia ha estat diferent.No només per la grata companyia sino per què en Xavi ha vingut amb la seva nova màquina equipada amb la última tecnologia de Shimano,els canvis elèctrics DI2 ,que de ben segur serà o milor dit és el futur dels grups i transmissions per a bicicleta i una autèntica revolució pel món del pedal.
És una passada veure funcionar aquest equip electrònic carregat d'avenços tecnològics.Molt rapid,eficaç i suau,tot en un sol clic,que mereix un proper post amb una ressenya a fons.
Un caramel per a tots els amants del material "high-tech" i un dolç somni per a "La Nena".
Felicitats Xavi,que en disfrutis molt de la nova bici i fins la propera!!!
··· ··· ···
Al final 1h40' per a 48 km,en un migdia assolellat,disfrutant de les vistes del pirineu ben blanc.